Ekspert på strømsparing: Torfinn Solem Schifloe i Sikom AS. (Foto: Sikom)

Strømeksperten: Tenk deg om før du skrur ned hyttetempen!

Hytteeiere fortviler over strømprisene. De fleste har kanskje økonomi til å takle de høye kostnadene, men for mange røyner det på. Noen ringer eksperter som Torfinn Schiefloe i Sikom AS og ber om hjelp.

 
Besseggen har vært et populært reisemål gjennom flere tiår, og har årlig rundt 60 000 besøkende. Foto: Marie Selboskar Lier / Miljødirektoratet

Besseggen er ny Nasjonal turiststi

Miljødirektoratet har autorisert Besseggen som den femte nasjonale turiststien.

Samarbeidspartnere: Fra venstre Geir Helge Espedalen (Dyrsku´n), Yvonne Eilefstjønn (Dyrsku´n), Tore Bjørnstad (Hyttemessen) og Per Levik Hyttemessen.

Hyttemessen og Dyrsku´n i Seljord innleder samarbeid.

Høsten 2023 føyer Dyrsku´n, Norges tradisjonsrike og største handelsmesse, enda en attraksjon til sitt fyldige program: En variert og innholdsrik hyttemesse. Nordens største i sitt slag, Hyttemessen AS, kommer med hele 40 utstillere til Ridehallen i Seljord.

 

Foto: Janne Svihus

Medlemsrekord hos Jeger- og Fiskerforbundet

Medlemmene fortsetter å strømme til, og denne uka ble det "all-time-high" med 122.619 registrerte medlemskap. - Det er stadig flere som søker mot ekte opplevelser og fantastiske råvarer, kommenterer Knut Arne Gjems, leder i NJFF.

5C7A3971

Tenker du fortsatt på å flytte på hytta? Slik kan du få strømstøtte

Høye strømpriser og mangel på strømstøtte til hytteeiere gjør det fortsatt aktuelt for mange å tenke på å gjøre hytta til permanent bolig. Å flytte fast til hytta er ikke nødvendigvis rett frem, men for noen kan det faktisk være enklere enn forventet. 

Foto: Leif Magne Flemmen

Istapper fra hyttetaket er som regel ensbetydende med trøbbel

Istappene som henger ned fra takrenna kan være riktig så vakre. Om skuet er vakkert, er de ofte en "beskjed" om at hyttetaket er i trøbbel. Med noen få unntak, er istapper et tegn på at det er noe galt med taket på hytta.

 

Foto IF

De færreste har brannslokkings-apparat! De som har, sjekker ikke om det virker.

5 prosent av nordmenn innrømmer at de ikke har brannslokningsapparat i boligen, viser ny undersøkelse. Hver tredje som har brannslokker, slurver med ettersynet av den.

5C7A0586

Hedda-sjefen: Kommunene må åpne for felt med enklere hytter, ikke bare høystandard

Kommunene har vært dyktige til å legge til rette for høystandardhytter.  Nå framover må de tenke miljø og økonomi og gi rom for mellomstandardhytter, mener Hedda Hytters daglige leder, Magne Omsrud.