Jan Vegard Brenna i Eventyrhytter. Foto: Norsk Hyttesenter

Jan Vegard Brenna i Eventyrhytter. Foto: Norsk Hyttesenter

Messenabo Norsk Hyttesenter utvider med fire nye hytter

Med nye hyttemodeller fra Eventyrhytter, Østlaft, Øverbygg og Røroshytta blir Norsk Hyttesenter utvidet og fornyet.

 

HYTTEMESSEN: – Alle som går rundt med en hyttedrøm i magen bør ta minst én tur innom hyttesenteret, sier senteres leder Olaf Olstad. 

Norsk Hyttesenter er Nordens største hyttesenter med fullskala hytter. I dag er det utstilt i underkant av 30 ulike modeller. Selv om hyttemarkedet har stoppet noe opp det siste året, er det en offensiv gjeng hytteleverandører som utvider modellutvalget ved hyttesenteret.

Både Østlaft og Eventyrhytter har satt opp nye modeller i løpet av vinteren. Øverbygg og Røroshytta er i gang med to modeller på det store hytteområdet. Disse blir ferdig i løpet av våren 2023. 

Normalisering av markedet

Etter noen solide år med høyt salg av nye hytter opplever bransjen nå normalisering, sier Olstad. Interessen under perioden med stengte grenser og begrensede reisemuligheter gjorde at nært sagt «hele» Norge gikk rundt med en hyttedrøm.

- Forventningene er at salget skal stabilisere seg på cirka 3-3500 nye hytter per år, sier han.

Og «normalisering» er gode nyheter for alle som bærer på hyttedrømmen. Enkelte leverandører har hatt godt over et år leveringstid, men nå er dette sunket betydelig.

Bygger ny modell

Hytteprodusenten Eventyrhytter AS har reist en helt ny modell ved hyttesenteret. Modellen «Storm» er 86 kvadratmeter og representerer det som kan forventes å være en gjennomsnittsstørrelse på nye hytter i 2023.

- Selv om markedet er roligere, er det fortsatt kunder som vil ha ny hytte. Fokus er dreid mer mot mindre hytter. Noen har fortsatt midler til å bygge større hytter, men vi tror at gjennomsnitthytta som bygges i 2023 vil bli mindre enn tidligere, sier Jan Vegard Brenna i Eventyrhytter AS.

Pris og energitiltak

Eventyrhytter  får hyppige spørsmål om hyttepris, fyringsutgifter og aktuelle energitiltak. 

- Både materialpriser og strømpriser har gått mye opp det siste året, og det påvirker naturligvis valgene til våre kunder. Vi ser også noen som setter hyttedrømmen på vent til de vet mer om disse utgiftene. Samtidig vet vi jo at det er mulig å gjennomføre mange tiltak for å redusere driftskostnadene på hytta, sier han.

Flere vil ha solceller på taket

Brenna forteller at Eventyrhytter gjennom alle år har levert hytter ferdig med solceller på taket. Nå er det flere som etterspør en slik løsning, nettopp for å sikre lavere driftskostnader gjennom vinterhalvåret.

- Solceller på hytta er en tydelig trend i markedet for tiden. Hos oss tilbys alle modeller med solceller som en del av totalpakken. Det er i mange tilfeller lettere å selge hytter som har lagt til rette for slike løsninger, sier han.

«Storm» som nå bygges ved Norsk Hyttesenter skal vise Eventyrhytters  mangfold og fleksibilitet. 

- Dette er en godt selgende modell og utgjør en stor del av vår moderne satsning, forteller Jan Vegard Brenna, som har mer enn 50 ulike hytter i sitt modellutvalg.

....

Se innom Norsk Hyttesenter når du besøker Hyttemessen 14.-16. april.