IMG_6678_5616x3744

Numedal slår på stortromma

Numedal slår på stortromma her på HYTTE2012. – Dette kan være starten på et sterkt og godt framtidig samarbeid mellom bedrifter som arbeider i reiselivs- og hyttenæringen i Numedal, sier initiativtakeren, Geir Prestegården fra Uvdal.

Fjorårets hyttemesse på Norges Varemesse ble en vekker, forteller han.

– Da jeg så hvor mange regioner som samlet seg i ”destinasjonsmarkedsføring”, skjønte jeg at dette måtte være tingen for oss i Numedal også. Når det er snakk om tomter og hytter kiver vi jo med store og sterke sentra som Trysil. Vi vil jo at de med hytteplaner heller skal orientere seg mot oss i Numedal, sier Prestegården.
 
 
Bit av Hardangervidda
 
- Hva slår du i bordet med når folk skal overtales til å velge tomt i Numedal?
- De som vil sette seg opp en fritidsbolig finner fine tomter og flotte hytter nesten over alt. Da er det alt det andre som blir avgjørende for valget deres. Fritidsbeboere er i særlig grad opptatt av avstander og kjøretid. Da har Oslo-folk mye å tjene på å velge kjøreretningen mot Numedal i stedet for å stampe i køer mot Trysil eller andre områder nord for hovedstaden. På vei til Numedal møter de verken køer eller trafikkproblemer.
 
Et annet viktig poeng i markedsføringen er å fortelle at hele Numedal representerer en bit av Hardangervidda.
- Vidda har en sterk plass i nordmenns bevissthet, ja, det er nesten noe magisk ved den. For oss som konkurrerer i hyttemarkedet er det viktig at vi framholder dette for alle dem som er ute og sonderer og pønsker på hvor de skal bygge fritidsboligen sin, sier Prestegården.
 
Samarbeid for framtida
 
- Er samarbeidet grunnsteinen i et nytt samarbeid mellom bedriftene?
- Ja, jeg håper at folk som er med på dette føler de har så pass effekt av prosjektet at de blir med flere ganger. Men det er så pass ressurskrevende at jeg ikke er sikker på om vi klarer det hvert år. Annet hvert burde vi greie.
Numedal-fløyen på HYTTE2012 er bemannet med disse bedriftene: Blehytter (hytter, tomter, innredning), Søre Vegglifjell (hyttetomter), Nordre Underberget Gård (tomter), Killingdal Sør (tomter), Uvdal Snekkerverksted (møbler, kjøkkeninnredninger med mer), Uvdal Utvikling AS (tomter), Fjell-Laft AS (hytter), Uvdal Alpinsenter/Miljøringen (tomter og aktiviteter) og Nore Laft (hytter). Sist nevnte har laget et gedigent blikkfang av en rasteplass, som skal demonteres og settes opp igjen i Geilo sentrum etter utstillingen.
 
For å skape god stemning og gjøre standen ekstra attraktiv, har bedriftene invitert med seg flere lokale matbedrifter, som sørger for smaksprøver gjennom alle messedager: Fjellsmak, Mollas Bakeri, Veggli Vertshus og Håvardsrud Rakfisk.
 
Nå er Prestegården og resten av Numedal-gjengen spent på responsen under ”hyttefestdagene” på Lillestrøm. Det store innrykket ventes nå i helgen.
.....
 
Bildet:
Dette er gjengen som markedsfører egne bedrifter og Numedal for tusener av hytteinteresserte på den store hyttemessen HYTTE2012 på Lillestrøm denne weekenden. Fra venstre initiativtakeren Geir Prestegården, Ragnvald Mykstu, André Øyberg, Vivian Gudmundsen, Morten Fekjan, Brita Løvstuen, Ole Jørgen Huslende, Knut Kolstad og Espen Aasen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut