Skjermbilde 2022-04-07 kl

Første Hedda-hytte med integrert solcelleanlegg

Det måtte komme: Hytter med integrerte solcelleanlegg. Hedda Hytter har allerede solgt sin første Hedvig-hytte med 12 integrerte solcellepaneler i taket. Konseptet blir presentert på Hyttemessen rett etter påske.

Foto: Hedda Hytter

Hytta på Rødbølshøgda er den første i sitt slag og representerer produsentens ønske om å dreie energiforbruket på hytter i en grønnere retning.

Selger overskuddstrøm

Helge Nordby hos Hedda Hytter forteller til avisa Valdres at løsningen består i at deler av taket som hos Hedda Hytter dekkes med tre, er erstattet med nedfelte solcellepaneler fra takskjegget og opp til mønet.

Han peker i intervjuet på at en fordel med solcellepanel er at så lenge hytta ikke er i bruk, produserer den mer strøm enn den forbruker.  Hytteeieren kan slik selge overskuddsstrømmen tilbake til strømleverandøren

Årsproduksjon: 4500 kWh

Forventet årsproduksjon antas å bli rundt 4500 kWh - med andre ord et solid bidrag til forbruket i en hytte. I mars produserte hytta 449 kWh, opplyser Nordby til avisa.

Miljøtak AS leverer solcellepanelene. Sikom AS, kjent for sitt ring-hytta-varm system, leverer styringsenheten som gjør at hytteeiere kan ha full kontroll med strømforbruket via smarttelefonen.