5C7A8848

Etnedal-politikere skjærer gjennom: Ja til solcelleanlegg på hyttetakene!

Når telefonen kimer i kommunenes bygningsavdelingen om dagen, dreier det seg stort sett om to spørsmål: Dispensasjon til å bruke hytta som bolig og montering av solcelleanlegg på hyttetakene.

Stort sett alle reguleringsplaner rundt om i hyttekommunene er vedtatt på et tidspunkt da for eksempel takmonterte solcelleanlegg ikke var i synsfeltet. Det handlet stort sett om noe annet enn torv skulle tillates på hyttetakene.

Ja til solcelletak

Administrasjonen i Etnedal kommune nølte ikke lenge med å be politikerne om å komme på banen og bestemme hvordan man skal forholde seg til det stadig voksende ønsket om å bygge solcelleanlegg på tak, vegger eller frittstående anlegg.

Til kommunestyrets behandling foreslo kommunalsjef Siv Byfuglien at kommunen burde stille seg positiv til montering på tak og fasade. Administrasjonen var imidlertid skeptisk til at hytteeiere skal kunne sette opp frittstående, bakkemonterte solcelleanlegg ute i terrenget.

Skeptisk til bakkeanlegg

For hytteeiere som ønsker å komme i gang med egen energiproduksjon, må kommunestyrets vedtak være en gledelig melding: «Kommunestyret stiller seg positiv til dispensasjon fra, og eventuell endring av, reguleringsplan for oppføring av solcelleanlegg på tak og fasader».

Etnedals politikere er imidlertid ikke ubetinget positiv til å gi carte blanche for frittstående solcelleanlegg. Her valgte kommunestyret, i følge avisa Valdres, å stille seg mer avventende men ikke negativ til eventuell endring av reguleringsplan for oppføring av frittstående solcelleanlegg.