Hyttemesen_Stand2

Åpner torsdag: Store forventninger til tidenes første virtuelle hyttemesse

Hyttemessen Virtuell er bare dager unna åpning. Et stort antall hytteentusiaster har allerede registrert seg til begivenheten som åpner sine digitale dører førstkommende torsdag. Arrangementet 6.-8. mai er det første i sitt slag her til lands.

 
 

-  Klart vi har litt sommerfugler i magen, sier Tore Bjørnstad i Hyttemessen AS. Et virtuelt arrangement som dette er jo nytt for alle - for publikum, utstillere, foredragsholdere og oss som arrangører. I fravær av vårens tradisjonelle Hyttemessen på X Meeting Point som er coronautsatt til september, tok vi dette initiativet for å møte den nesten hinsides store interessen for hytteliv i disse dager.

Kom inn - hvor enn du er

De mer enn tjue utstillerne dekker flere områder av hyttelivet - nye hyttemodeller, tomter, utstyr og tjenester av forskjellig slag. Publikum møter dem på digitale stands inne i den virtuelle hallen.

- Her kan de «vandre» fra stand til stand, møte representanter for utstillerne, søke råd og tips via chatten deres, bli med i videosamtaler, utforske produkter og tjenester og ikke minst sjekke aktuelle tilbud, forklarer Hyttemessens Per Levik. Han legger til at alt ligger til rette for at messegjestene også kan gjøre en god handel inne i de virtuelle messelokalene.

Det spesielle er at publikum nå logger seg på fra «hvor-som-helst». Arrangørene er ikke urolige for at folk skal bli skremt av at alt skjer digitalt.

- Her byr vi på en helt annen messeopplevelse enn den vårt faste, store publikum er vant til. I dag er alle fortrolig med å bruke en mobiltelefon, et lesebrett eller en pc. Å avlegge messen et besøk er ikke stort mer komplisert enn å navigere rundt på en nettavis, forsikrer messearrangørene. De tror til og med at publikum vil oppleve at messeturen er ganske underholdende.

Videoforedrag om aktuelle hyttetemaer

Tradisjonelt kommer mange til hyttemessen for å hente inspirasjon og faglig input. I tillegg til all den kompetanse på hyttespørsmål som er tilgjengelig hos utstillerne, inviteres publikum til å besøke det digitale auditoriet hvor det alle dager vil bli holdt relevante foredrag om såvel aktuelle praktiske hyttefaglige spørsmål som hyttejjus. 

Den tradisjonelle «fysiske» Hyttemessen finner sted 24.-26. september på X Meeting Point, også kjent som Hellerudsletta. 

- Da ser vi fram til å kunne arrangere den i kjent stil og med den store bredden publikum er vant til å finne, sier Tore Bjørnstad. 

Samarbeidspartnerne Hyttemessen har valgt er selskapene Myonvent og North Stories, som forestår den tekniske tilretteleggingen.