Fargedagen2012_4814x3209

Slipp fargene løs - det er vår

I vår skal det være en fest av farger på uteplassen. Dyrt er det ikke. Ta fram de "gamle" møblene, puss og mal!

Den ekstra gode nyheten er at det er både rimelig, enkelt og morsomt å klargjøre de gamle møblene for sesongens festligheter!

Fargene kommer både inne og ute. Men mens vi innendørs tar fargene gradvis og mer forsiktig i bruk, er situasjonen en helt annen ute. Her skal alle regnbuens farger bli med – aller helst samtidig! Det er tid for å leke seg og ta den helt ut med spreke farger, for å gjøre sommerfestene til fargerike og humoristiske opplevelser. Ved å ta en liten malejobb en helg i mai, kan du nyte godt av resultatet hele sommeren.
 
 
 
Gjenbruk fremfor bruk-og-kast
- Utendørs er ikke terskelen for å sette i gang med farger så høy. Derfor er jeg overbevist om at vi kommer til å se mange sterke fargeinnslag på folks uteplasser fremover, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.
- Og det beste med denne trenden er jo at det er så rimelig! Man trenger ikke kjøpe nye møbler for mange tusen – det er bare å male om de man allerede har eller eventuelt kjøpe noen rimelige møbler som får en rask make-over, fortsetter hun.
 
Morsomt og enkelt
Tema for Fargedagen 2012, 3. mai, er «Bli med å male utemøblene», og ifølge ekspertene hos ifi.no er det lekende lett å forvandle kjedelige møbler til fargerike energiboost.
- Bruker man en liten rull og stryker ut med en pensel går jobben overraskende fort. Dette er så enkelt at både små og store kan settes i sving. Hvorfor ikke ha en familiedugnad som avsluttes med et velfortjent grillparty? avslutter Owren.
 
SLIK MALER DU MØBLENE:
1. Rengjør grundig med Kraftvask. Skyll grundig og la tørke.
2. Slip lett med et slipepapir i korning 150 for å fjerne fiberreisning. Avstøv og avfett med en fille med rødsprit.
3. Påfør maling etter produsentens anvisninger. Noen malinger krever grunning, andre ikke. Påfør to strøk maling for god dekk.
{{GOOGLEANALYTICS /}}