- Mange ønsker seg noe annet enn den tradisjonelle stilen, sier Roy Blom.

- Mange ønsker seg noe annet enn den tradisjonelle stilen, sier Roy Blom.

Mange leter etter en ny hyttestil

Mange med hytteplaner ser etter en stil som skiller seg fra de tradisjonelle norske hyttene, erfarer Namsos-arkitekten Roy Blom. Han presenterte sitt Lego-inspirerte hyttekonsept Noa på HYTTE2012.

Bloms hytteidé ble utviklet i et samarbeid med Norsk Designråd og Accendo produktdesign allerede i 2006. Siden er konseptet foredlet og videreutviklet. Flere hytter er bygd på basis av denne modellen. Om kort tid er en ny Noa-fritidsbolig innflyttingsklar på Hadeland.

- Vi opplever at publikum liker de nye tankene vi har introdusert. Mange etterspør hytteløsninger som er innredningseffektive og har en moderne stil. Man er simpelthen ”gått litt lei” av den tradisjonelle, bonderomantisk inspirerte hytta. Med Noa kan eieren sette sammen små hytter til en komplett løsning helt etter egen smak, både når det gjelder størrelse, planløsning og arkitektur. 
 
Hyttemessa er landets fremste utstillingsvindu for hytter og produkter knyttet til hyttelivet. Blom skiller seg fra de mange utstillerne ved at firmaet kun leverer tegningene og spesifikasjonene til hyttene. Selve byggingen må hytteeieren regissere selv og skaffe til veie de håndverkere han eller hun trenger.
 
- Mange mener modellene våre passer spesielt fint i sjønære områder. Formen er lavmælt. Men vi på vår side vil hevde at de er minst like godt egnet i fjellet. Vi er opptatt av at arkitekturen skal passe inn i naturen, i fjell- eller skogslandskapet, sier arkitekt Blom.
 
På hyttemessen opplever han at publikum klart etterspør størrelsesmessig mindre og mer moderate hytter på 50 til 80 kvadratmeter.
- Hva vil du si om responsen på det arkitektoniske uttrykket dere har skapt?
- Folk sier de opplever den som ny og særegen. Dessuten ser de verdien av at de selv kan øve stor innflytelse på utformingen og gi den sin helt personlige karakter, sier arkitekt Blom.