Mona Haatuft (tv) og Vibeke Schildmann viser fram et stort utvalg møbler og interiørelementer på Hyttemessen.

Mona Haatuft (tv) og Vibeke Schildmann viser fram et stort utvalg møbler og interiørelementer på Hyttemessen.

Interiørparade: Viser fram de hotteste hyttemøblene

På Hytta vil vi ha det like fint som hjemme. Minst.

HYTTEMESSEN: - Hytteeierne satser på kvalitet og vil ikke ha noe annenrangs sammenliknet med møblene de har hjemme, sier produktutvikler Mona Haatuft i Novasolo.

Høy standard henger mye sammen med at svært mange har flyttet mye av sitt sosiale liv med venner og familie hjemmefra til fritidsboligen.

Til Hyttemessen kommer Novasolo med en bred kolleksjon av møbler tilpasset hytter både i fjellet og ved kysten, blant annet modulmøbler.

- Nå er organiske former i skuddet, forteller hun. Bord med buede former og i heltre eik, for eksempel. Smaken går mye i retning naturfarger. Spisestoler, spisebord og skinnsofaer er særlig etterspurt. Men i repertoaret har Novasolo også skjenker og alle andre møbler for en komplett innredning. 

Stil og farger er forskjellig alt etter hvor hytta ligger - som regel mørke toner i fjell og innland, lyse ved kysten.

- De med fjellhytter etterstreber fortsatt den lune stemningen som inngis av de mørke og varme tonene.  Bord i brunfarget eik er typisk. Vi vil vise gode eksempler på standen vår, sier Haatuft.

Novasolos eksperter er rett som det er i «felten» - i hytta eller leiligheten - for å gi konkrete råd og veiledning.

- Mange sender eller kommer innom med plantegninger, fargepalett og materialprøver som grunnlag for å be om veiledning og forslag, sier kollega Vibeke Schildmann. Slike utfordringer liker vi!

Kundene er også særs fornøyd med at Novasolo har svært kort leveringstid. De har det aller meste på lager.