Nesbyen - Hole in one_2808x1872

Hole in one i Nesbyen

- Hyttekjøpet her i Nesbyen var mitt første hole in one, slår golfspiller Ola Forsmark fast. Han så en annonse for fjellhytter ved golfbanen, kjørte sporenstreks til Hallingdal og slo til på flekken!

Leif Magne Flemmen (tekst og foto)

Ektefellen Anne var bortreist i ”gjerningsøyeblikket”, så Forsmark dro av gårde helt på egen hånd. Kolsås-mannen kunne ikke tenke seg en bedre kombinasjon enn ei helårshytte klin inn til greenen med kilometervis med turstier, fine oppkjørte skiløyper forbi hytteveggen vinterstid og alpinbakkene bare noen få hundre meter unna.
Klar for kos
- Hyttekjøp er gjerne sluttresultat av en lang prosess. Her var det handlekraft, får en si.
- Ja, i en slik grad at jeg ble litt forbauset over meg selv, skratter Ola. Kona Anne skyter inn at av de to er det strengt tatt hun som kunne finne på å ta slike raske og djerve beslutninger, ikke han. Men slik ble det ikke denne gang. Like fullt er begge strålende tilfreds med hyttevalget. De tok den Tinde-bygde hytta i bruk i oktober, og nå er den ferdig innflyttet til vinterlig kos.
Ekteparet bruker ca to og en halv time fra hjemmet på Kolsås til Nesbyen. De er blant titusener hallingdøler og hyttefolk som ser fram til at forbedringene på Riksvei 7 mellom Sokna og Ørgenvika skal bli ferdig i 2014. Dette vil bidra til at kjøretida mellom Oslo og Hallingdal reduseres med 20-25 minutter.
- Hva er den ”gode hyttefølelsen”?
- Å kjenne på friheten og opplevelsen av at skuldrene senker seg, sier Anne, og Ola nikker samtykkende.
Også storfamilien er kjempefornøyd med investeringen. Olas datter Elise og sønnen Andreas er begge svært tilfreds med valget. – Sønnen min er så begeistret han har gitt beskjed om at han vil låne hytta de helgene vi ikke er her og komme på besøk når vi er her, ler Ola.
11 solgte i høst
Nesbyen Fjellresort, som bygger hytteområdet ved golfbanen, har hatt glade salgsmåneder spesielt i høst.
- I perioden fra 1. september til jul solgte vi elleve hytter. Det viser seg at halvparten av alle som kommer for å se på hyttene våre og hva området har å by på, velger å kjøpe, sier Petter Hagby som står for salget. Kjøperne sprer seg over hele skalaen, fra barnefamilier til godt voksne. Den eldste er 75 år.
- Her er flere besteforeldre, og jeg antar de finner området ideelt både for sin egen del og for barnebarna. Nesbyen har aktiviteter å by folk i alle aldre – fine skiløyper, en av landets største terrengparker, alpinbakker noen stavtak unna, forlokkende høyfjell, sykkel- og turstier, ridesenter og golfbanen, naturligvis. Fra hytta er de aller fleste aktiviteter på hyggelig gåavstand.
- Men det er vel golfere som først og fremst vil hit?
- Pussig nok ikke. Her kan det like gjerne være andre interesser som lokker. Vi solgte ei stor hytte nylig, og kjøperne hadde bare én uttalt interesse: Gode langrennsmuligheter, forteller Hagby.
Komplette hytter
Tinde bygger alle hyttene på feltet. Kjøperne kan velge mellom tre komplette hyttemodeller fra 70 kvadratmeter til 125. Tomtestørrelsen varierer mellom 680 kvm og to mål. Prisene starter på knappe 2 millioner kroner og strekker seg til nærmere 2,5.
…………………
Fakta
Ekteparet Forsmark/Edvardsens prioriteringer
- Hyttetomt med utsikt
- Nærhet til golfbane
- Passe kjøreavstand hjemmefra
- Gunstig pris
 
Fakta
Nesbyen Fjellresort
- Hyttefelt ved golfbanen (9 hull) i Nesbyen
- Første byggetrinn omfatter 40 hytter
- Bygger nøkkelferdige Tinde-hytter 70-125 kvm
- Flere skiløypetraseer og alpine muligheter
- Sykkel- og turstier.
Nesbyen - to_2808x1872
- Selv om hyttefeltet ligger like ved golfbanen, er det folk med alle mulige friluftsinteresser som kjøper fritidsbolig her, sier Petter Hagby som selger hyttene i Nesbyen Fjellresort.