post@paahytta.no

Hytteprinter 3

Fotoprinteren som er gull verdt for hytteboka

”Plass til bilder”, står det flere steder i hytteboka. Men nå er problemet løst: En ”permanent” liten bildeprinter bare til hyttebruk!

Canon Selpy 900 er produktet blant annet for hordene av Instagram-fotografer. Veien fra det digitale bildet på mobiltelefonen eller andre digitale remedier, til den ferdige papirkopien er lekende lett. Og billig. Du slipper for eksempel å flytte bildet over til printeren. Her skrives det ut trådløst og direkte fra kompatible kameraer eller smarttelefonen.

Hytteprinter 1

Rimelig i anskaffelse

For rundt tusenlappen har du det som trengs for å lage din egen ”produksjonslinje” for bilder fra hyttelivet. Pakken inkluderer en dose fotopapir også. Når du skal kjøpe en ny pakning med foto fotopapir, følger det også med nytt blekk tilstrekkelig til å dekke papirmengden.

 Den fikse lille dingsen leverer utskrifter fullt på nivå med dem du får fra et laboratorium. Om bildene er tatt med mobiltelefonen, kompaktkameraet eller mer avansert utstyr er ett fett. Alt skrives ut trådløst, eller eventuelt med en tilslutningskabel dersom det skulle være ønskelig. Minnekort og USB-pinner er også bare å sette inn i printeren.

Applikasjon til telefonen

Telefonen din trenger imidlertid en liten applikasjon for oppgaven. Den foreligger både for iPhone og Android og lastes ned på et blunk. Når du overfører trådløst må også Wi-Fi være tilgjengelig. Eventuelt må du anskaffe en Wi-Fi-dings til rundt 700 kroner (Wi-Fi er nb ikke det samme som Internett). Har du ikke mobilrouter på hytta, kan du benytte telefonens hotspot-funksjon, som er tilgjengelig på en del smarttelefoner.

Skriveren lager bildene i standardformatet 10x15 cm med glanset eller halvglanset overflate, uten at du trenger å bytte fotopapir. På den vippbare LCD-skjermen gis instruksjonene enkelt og greit. Her trenger man såvisst ikke å være nerd for å skape flotte bilder. Enheten korrigerer også fotoene automatisk for at resultatet skal bli best mulig.

Så altså: Nå er tidsalderen med blanke hytteboksider med beskjeden ”bilde kommer” tilbakelagt. I hvert fall på vår hytte.

Hytteprinter 2

Fakta Canon 900 Selphy

  • Fotoskriver som skriver ut hvor som helst.
  • Wi-Fi med støtte for AirPrint™ gir enkle utskrifter fra smarttelefoner og kompatible kameraer. Pris per bilde 5-6 kroner
  • Lager holdbare utskrifter i laboratoriekvalitet. 
  • Gir direkte utskrift også fra minnekort og USB-pinner.
  • Automatisk bildeoptimalisering.
  • Flere tilleggsfunksjoner.